Bloggtider – en revolution i medivärlden?

2005-10-23

Bloggtider är en ny bok om bloggar som skrivits av två bibliotekarier och viktiga bloggare i den svenska bloggsfären: Lars Våge och Erik Stattin. Det är ett faktum att just bibliotekarier har blivit internetrevolutionens främsta fanbärare, ofta mycket intressantar än dotcom-marknadsförare med säljfraser på lut. Ytterligare en medförfattare är journalistforskaren Gunnar Nygren.

Bloggtider - en bok om bloggrevolutionen i Sverige
Lars Våge, som driver bloggen Internetbrus, skriver om hur fenomenet uppstod och om hur det utvecklats under sin korta historia. Erik Stattin, med kanske Sveriges kändaste blogg Mymarkup, beskriver hur oberoende aktörer genom sina bloggar utmanar traditionella medier. Gunnar Nygren skriver om att traditionella medier redan under förra seklet visade sig kunna samexistera med uppstickarna. Jag återkommer med en recension när jag hunnit läst boken.

Jag vet att två andra bloggprofiler arbetar på en bok om bloggar: Jonas Söderström med Blind Höna och Gustav Holmberg med Det perfekta tomrummet. Jag funderar själv på att skriva en bok om bloggar, men nöjer mig tillsvidare med att vara frilansande bloggredaktör till en ny avdelning i Internetworld.

One comment on “Bloggtider – en revolution i medivärlden?