Katshing utmanar kedjorna

2005-10-26

Mobiltelefoner är en bra produkt att sälja via nätet på grund av att de är små och kostar mycket pengar. Katshing säljer ofta mobiltelefoner till marknadens lägsta priser. I år räknar grundaren Anders Pihl med en omsättning på 100 miljoner kronor på fyra anställda. Uppköpspropåer med köpesummor på tvåsiffriga miljonbelopp saknas inte, men Anders som sålt mobiltelefoner sedan barnsben har andra målsättningar.

– Min drivkraft är att skapa fullständig kaos och förnedring på marknaden, säger Anders Pihl till Uppkopplat

Det har han lyckats ganska bra med. Enligt företaget Gfk Marketing Services såldes det under tredje kvartalet i år drygt 620 000 mobiltelefoner jämfört med 841 000 sålda telefoner samma period 2004. Störst är försäljningsraset inom de stora elektronikkedjorna, som Siba, Power med flera, där man tappat 35 procent av försäljningen. I traditionella telebutiker som Telia, Phonehouse och liknande är raset 19 procent. Men hos Katshing är det antal telefoner de får från leverantörerna som sätter gränserna.

One comment on “Katshing utmanar kedjorna

  1. Johan jan 6, 2006

    Hur kan man vara så dum så att man vill “skapa fullständig kaos och förnedring på marknaden, säger Anders Pihl till Uppkopplat”? Jag måste säga att han verkar totalt dum. Köp inte från honom…