Hur mycket är din blogg värd?

2005-10-28

Technoratis index över ingående länkar är ett bra mått på hur populär en blogg är, ju fler ingående länkar desto populärare blogg. Tristan Louis har utifrån Technoratis index och vad AOL betalade för bloggföretaget Weblog Inc räknat ut värdet priset på en ingående länk.
Business Opportunities Weblogg har sedan utifrån Tristan Louis’ undersökning konstruerat en kalkylator som snabbt räknar ut vad din blogg är värd.

Jag har själv matat in några av mina favoritbloggar och konstaterat att ni är rika hela bunten. Om allting stämmer borde jag kunna byta ut min egen Sblogg mot en bättre bil i mellanklassen. Media Culpas Hans Kullin borde kunna köpa en mindre sommarstuga i Mälardalen och 456 Berea Streets Roger Johansson kan köpa sig en riktig paradvåning i Göteborg om de säljer av sina bloggar.

456 Berea Street $ 454 454

Mymarkup.net $156 377

Ali Esbati $ 92 020

Blind Höna $ 86 375

Media Culpa $ 72 261

Motallians $ 47 421

Sblogg $ 42 905

Torstensson $31 050

Knullbloggen $ 21 452

Internetbrus $ 19 194

K-märkt $ 18 065

En pikant detalj är den första bloggen om blivit uppköpt i Sverige, Manolo, är värd 0 dollar, enligt Business Opportunities Webloggs kalkylator.

Tyvärr går det knappast att överföra kalkylerna på svenska bloggar. När stora amerikanska bloggar har reklamintäkter på tusentals dollar om dagen är den högsta siffran jag hört i Sverige 5000 kronor i månaden för Nikke Index. Men om två till tre år kan säkert en populär svensk blogg säljas för sexsiffriga belopp.

8 comments on “Hur mycket är din blogg värd?

 1. Jag vill ha mina pengar nu!

 2. He he, vilken tur att jag redan har en sommarstuga så jag slipper luta mig på en försäljning av bloggen. Kul kontrast till det faktum att jag fortfarande bara haft utgifter för min blogg och inga intäkter.

 3. Urban Lindstedt okt 28, 2005

  Själv har jag dragit in typ 12 dollar i Google-annonser på min Sblogg, men de pengarna har jag inte sett ännu eftersom de inte betalar ut förrän jag skrapat ihop 100 dollar.

 4. Hur många kondomer får man för 21 452 dollar?

 5. Jo, jag testade det där också. (Min blogg var värd drygt $19000 och även om jag är förtjust i den är det naturligtvis helt uppåt väggarna…) Man bör nog dela med åtminstone en faktor hundra för att få ett relevant värde.

  De borde kanske korrigera för språk? Är en svenskspråkig blogg med 100 länkar värd mer eller mindre än engelskspråkig blogg med 100 länkar?

 6. But I feel like a million bucks …

 7. Jag vill också ha mina pengar nu :-D.

 8. Måste man betala förmögenhetsskatt nu?