Hem » Google Print gör böcker sökbara

Google Print gör böcker sökbara

Google Print sök i böcker
Google Print gör det möjligt att söka direkt i inskannade böcker.

Google Print som gör hela böcker sökbara i Google har släppts i betaversion. Förutom att den underlättar att hitta intressant affärslitteratur och bläddra igenom innehållssidorna gör Google Print det möjligt att söka efter nyckelord i hela böcker.

Google är redan stämda för upphovsrättsbrott av en amerikansk författarorgansationen Authors Guild samt stora fem bokförlag. Trots stämningen kommer Google att inom kort återuppta skanningen av böcker. Men det är kanske inte författarna som ska frukta Google Print utan snarare bokhandlarna. Frågan är om inte Google Print kommer att snabba på en utveckling där kunderna köper direkt av förlagen.

Var inte ond är Googles devis. Frågan är om den går ihop med ambitionen att ha världsherravälde?

Relaterade avsnitt