Hem » Nya intäktskällor på webben

Nya intäktskällor på webben

Min tidigare arbetsgivare Internetworld har hittat ett intressant sätt att spä på intäktskällorna på webben. Ett reportage jag skrev om omvärldsbevakartjänster för ett år sedan går nu att ladda ner gratis mot att du accepterar att få erbjudanden från omvärldsbevakaren Agent25. Agent25, som hoppas på nya leads, har betalat en nätt summa för upplägget.

Papperstidningarnas framtid, i en verklighet av krympande upplagor, är just att sälja sitt innehåll flera gånger på olika sätt. Framgång på webben kräver att gratis- och betalinnehåll blandas och paketerar olika. I en inte allt för avlägsen framtid blir papperstidningen en garant för varumärket, men intäkterna kommer från webben och event.

Relaterade avsnitt

4 thoughts on “Nya intäktskällor på webben

  1. Det är bra att det börjar finnas fler sätt att få inkomster än banner/textannonsering! Att Internetworld och IDG.se tar såpass mycket betalt för alla deras tjänster är dock skitdåligt! Jag kommer aldrig att betala 30 spänn för en enda artikel när jag kan köpa hela tidningen för 60…

  2. Ganska många är beredd att betala 30 spänn. Olika målgrupper har olika smärtgränser.

  3. Går det att avböja reklamen sedan när man läst färdigt artikeln?
    Eller är man tvungen att vara bunden livet ut?

  4. Jag har svårt att tro att Agent25 kommer att spamma de som laddat ner artikeln, om man senare avböjer vänligt men bestämt. Allt har sitt pris, även det som är gratis.

Comments are closed.