Hem » IBM-program gör textanalyser i bloggsfären

IBM-program gör textanalyser i bloggsfären

IBM släpper programvaran Public Image Monitoring Solution (PIMS) [via Resoner] som hjälper företag att hålla koll på diskussioner i bloggsfären om företaget, konkurrenter och egna varumärken. PIMS har stöd för avancerad textanalys och semantik för att analysera kommentarer och hur de kan påverka det egna varumärket.

Tanken är att företag ska använda Public Image Monitoring Solution för att granska hur produktlanseringar och marknadsföringskampanjer faller ut och hur de bör förbättra sina produkter. Analyserna jämför konsument buzz i bloggsfären, branschtrender, försäljning och reklaminvesteringar.

Det är knappast förvånade att just IBM tillsammans med Nstein Technologies och Factiva utvecklar ett blogganalysprogram. IBM är det företag som mest använder sig av interna bloggar. Bara i Sverige har IBM över 160 interna bloggar.

Relaterade avsnitt