Taggad till tusen med Jerome’s Keyword

2005-11-14

På grund av de miljontals dagliga inläggen i bloggsfären har det uppstått ett behov av att kategorisera, etikettera eller tagga inlägg, bilder och länkar för att läsare lättare ska hitta innehåll som intresserar dem. En tagg är helt enkelt en etikett som appliceras automatiskt eller manuellt på ett inlägg, bild eller länk. När bloggaren skriver om bredband så sätter hon helt enkelt etiketten bredband på inlägget. Anvädningen av taggar kan också användas för att skapa communitys kring olika begrepp i bloggsfären.

Därför har jag installerat tilläggsprogrammet Jerome’s Keyword för WordPress 1,5 för att enkelt kunna etikettera mina inlägg med egna nyckelord utöver de förvalda kategorierna som möjliggörs i WordPress. Jag har valt Christian Davéns vidareutveckling av Jermoe’s keyword som stödjer att taggarna följer med bloggens xml-flöde.

Kommentarerna är stängda