Yahoo köper Del.icio.us

2005-12-12

Portalen Yahoo har köpt upp den populära bokmärkestjänsten Del.icio.us. Det var väl bara en tidsfråga innan någon större aktör skulle köpa upp den utmärkta tjänsten där alla delar med sig av sina bokmärken till varandra. Idag använder 300 000 personer tjänsten. Mina Del.icio.us bokmärken hittar ni här.

Yahoo lovar att inte lägga upp annonser hos Del.icio.us eftersom de inte vill störa communityn kring tjänsten. Samtidigt spekuleras det i att Yahoo kommer använda tjänsten till att förbättra sitt sökreslultat.

2 comments on “Yahoo köper Del.icio.us

  1. Det fina med det är ju att de har nätets två starkaste etikett-tjänster under sitt paraply numera. Flickr och del.icio.us.

  2. (Vilket iofs ger dem ännu mindre skäl att vara så dåliga på etiketter som de är på sina egenutvecklade sajter.)