Internet hann ifatt dab-radion

2005-12-14

Det blir ingen allmän övergång från analog till digital radio inom överskådlig tid säger kulturminister Leif Pagrotsky, enligt Sveriges Radio. Han passar också på att berömma Sveriges Radio för deras webbradio- och podradiosatsningar.

Då hann alltså internet ifatt dab-radio-experimentet 400 miljoner kronor senare. När bredbandspenetrationen närmar sig 50 procent är det nog naivt att tro att folk kommer att betala över tusenlappen för en dab-radio-mottagare när de ändå har tillgång till digital radio via internet. Själv har jag precis fastnat i podradio-träsket och förgyllt urtråkiga shoppingrundor till Kungens Kurva med Dagens Skiva, Gillmor Gang, BBC Documentary, Sveriges Radio Public Service och CBC Radio. Vad är dab-radio när man kan få hela världen i sin mp3-spelare?

Sök efter Dab-radio på Eniro.

3 comments on “Internet hann ifatt dab-radion

 1. Jag måste säga att jag gillar sällskapet.

 2. Urban Lindstedt dec 16, 2005

  När jag skrev inlägget hade jag inte hört Ricky Gervais helt fantastiska podshow.

 3. Är man konspiratoriskt lagd så kan man se det som att ägarna (Pagrotsky mfl) och styrelsen (Örn mfl) på detta sätt försvarar att det är Internet och inte DAB som är framtiden för SR. Samtidigt glider dom förbi frågan vad Public Service skall innebära framöver och hur det skall organiseras när det gäller Internet.
  Sen råkar jag föredra “podsändning” på svenska, såvida man inte helt fokuserar på ljud. Podcasting är en mer generisk term som rymmer både podradio och podvideo. Frågan är nu om SR tycker att dom skall starta podvideo.
  /R
  p.s. Jag drog in 40 öre åt dig Urban 😉 d.s.