Hem » Nya intäktskällor för bloggar

Trots en rätt hygglig trafik, ett fokuserat bevakningsområde, hög klickfrekvens och många väl exponerade Google Adsense-annonser på denna blogg så ger det i princip inga intäkter. Om vi snackar fikapengar så är det Frälsningsarméns fik som gäller. Sponsrade länkar är toppen för annonsörer och Google, men knappast för bloggare. Under en period testade jag även Tradedoubler-annonser, vilket inte gav ett enda korvöre. Att få betalt per klick eller avslut lönar sig knappast för små sajter.

Förhoppningsvis ska min nya sökruta från Eniro ge lite bättre intäkter. Eniro har fattat att bloggar är framtiden och erbjuder mig 40 öre per sökning. Samma gäller när någon klickar på min sök-länk efter bloggposten. I nästa steg kommer Eniro att ordna ett annonspaket för it-bloggar. Vi får det som funnits i USA en tid – ett annonsnätverk för bloggar.

Sök på Eniro efter Blogg+marknadsföring

Relaterade avsnitt

15 thoughts on “Nya intäktskällor för bloggar

 1. Fast den där enirolänken i inlägget var lite osnygg. Tillåter Eniro att du får driva trafik med din affiliatekod på det sättet?

 2. Ja, det tycker till och med att det är en bra idé.

 3. Jösses. Hur ska de kunna räkna hem 40 öre per sökning? Troligen handlar det bara om att köpa till sig marknadsandelar från Google och Overture…

  Det finns mängder av annonsnätverk som bloggare kan anmäla sig till, du nämner själv AdSense. På vilket sätt kommer Eniros nätverk vara nytt och annorlunda och bättre lämpat för små siter, menar du?

 4. Jag kan bara säga att jag är överraskad över hur många klick som adsense faktiskt genererar. Du får inte glömma att det inte är att bara slänga upp en adsenseruta på valfritt ställe och se pengarna trilla in – jag har experimenterat med fyra, fem olika varianter för att hitta vilken som är effektivast för mig.

 5. Jag tror att Eniros annonsnätverk kommer att betala per visning, vilket rimligtvis kommer att ge större intäkter. Om annonsörerna får ut rätt effekt av bloggannosering via Eniro så tror jag att det kommer att öppnas en möjlighet för ett antal svenska bloggare att försörja sig på sina bloggar.

  Åter till Adsense. Klickfrekvensen är rätt hög, men betalningen per klick är för låg på de annonser som visas på min blogg. Vad jag har hört får sajtägare bara 30 procent av intäkterna från Google. 50 procent vore rimligare med tanke på att det handlar om helt automatiserade system.

 6. Är det en funktion endast för VIP eller kan alla skriva upp sig på deras program? Hittar inte ett sådant program som du beskriver på deras sajt.

 7. Marknadsföring och reklam är ondska…

  Kapitalister som vill göra oss till slavar i konsumtionssamhället. Jag tror att djävulen ligger bakom reklam och att ni är hans lärljungar….

  🙂

  Skojar litet bara, men seriöst så har jag ännu inte blivit köpt, men har funderat på det och skänka pengarna till välgörenhet…men det är trevligare att inte ha massa reklam…

  Det finns några riktigt fula bloggar med annonser…

 8. Hur kan betalning per visning ge mer intäkter än per klick? Det är ju samma pengar i omlopp.

 9. Michey: Jag vet inte vad du menar med VIP, men i första omgången blir det hyffsat välbesökta bloggar med inriktning mot IT. Jag tror att alla på min egen bloggrulle skulle platsa rätt bra.

 10. Hur kan betalning per visning ge mer intäkter än per klick? Det är ju samma pengar i omlopp.

  Jag tror helt enkelt att Eniro är beredd att betala mer än vad Google gör idag. I Sverige är annonsörerna vana med modellen banner och betalning per visning eller per vecka. Därför kan Eniro ta mer betalt av de som köper bloggannonser via dem och i nästa led betala mer till bloggnätverket.

 11. En polare till mig drar in mellan 15 000 och 30 000 varje månad på Adsense, så visst går det. Men då måste du ligga på mellan 30 000 och 50 000 unika besökare per dag också.

 12. Skriver han på engelska? Det krävs nog en del för att få 50 000 besökare per dag.

 13. Engelska. Se på en sajt/blogg som Boingboing, de har 400 000 besökare om dag.

  Men det är som du säger, de flesta får kaffepengar.

 14. Du tjener ikke penger på annonser rettet mot webmastermarkedet, men mot den vanlige forbruker.

  Skriv om Bling Bling og gitt at det finnes annonsører nok – vil du tjene gode penger hvis du klarer å skaffe brukere.

Comments are closed.