Hem » Så tjänar du pengar på Google Adsense

Så tjänar du pengar på Google Adsense

Christian Davén tjänade i november 537 dollar i annonsintäkter på sin samling enkla onlinespel och 4 dollar på sin betydligt mer avancerade bloggportal Blogwalk. Förutom att jobba målmedvetet att driva trafik till sajten är hans slutsats att:

Kom på en unik, iögonenfallande idé. Oavsett vad det är måste det finnas något substansvärde i din idé; en anledning till varför folk ska besöka din hemsida/webbplats. Är du inte först med din idé kommer du aldrig tjäna miljoner, men kanske tillräckligt ändå — det beror på typen av idé.

Relaterade avsnitt

6 thoughts on “Så tjänar du pengar på Google Adsense

  1. Snarare på textlänkarna vid de enskilda spelen. Det går nog att tjäna pengar på Adsense. Det är inget fel på min egen klickfrekvens och mina Adsensannonser ger rätt bra betalt per klick. Problemet är att jag har för få besökare. 300 unika om dagen ger inga intäkter. Hur sjutton får man 10 000 unika per dag?

  2. Det är faktiskt en fråga. I november hade jag ca 400 besökare en dålig dag. Men då hade jag också skrivit om swebits, och swebits låg nere. Alltså sökte alla på det och jag låg högst upp. Jag funderar på hur man kan få google annonser på min onlinge-wordpress blog. Den månaden hade det gett intäkter..

  3. 10000 besökare? Svar: Uppdatera, uppdatera, uppdatera och uppdatera. 🙂 Ju mer material desto flera besökare. Fast det är ju iofs det enklaste svaret på frågan.

  4. Ser man bara till mina onlinespel hade jag 5,5% click-through-rate under november, men 3,6% i december. Intäkterna har alltså sjunkit också för att (förmodligen) annonserna inte är lika tilltalande för målgruppen. Jag har inte heller jobbat något med sidorna under december, så det är en lärdom för framtiden; sluta aldrig med optimering för sökmotorer och “annonsmotorer”.

Comments are closed.