Amazon+Adlibris=sant

2006-01-17

Amazon är världens bästa bokhandel. Deras rekommendationstjänst hjälper mig att hitta böcker som jag inte visste fanns. Genom att söka på ganska breda nyckelord går det att borra sig ner till de bästa böckerna inom området jag är intresserad av.

Problemet är att det tar flera veckor att beställa från USA om du inte är beredd att betala 26 dollar i frakt för en bok som kostar i runda slängar 16 dollar. Lösningen är att jag letar rätt på boken på Amazon och sedan beställer jag den hos Adlibris. Då tar det max fem dagar och kostar 19 kronor i frakt.

4 comments on “Amazon+Adlibris=sant

  1. Jag håller med helt! Det är en lysande taktik som jag också använt mig av en tid! Dock måste man akta sig för att inte fastna i timmar i Amazons underbara rekommendationssystem!

    Är det inte akut bråttom brukar Amazon också vara tillräckligt mycket billigare för att det skall vara värt att vänta. Har man inte alls bråttom kan ma ju tom sträcka dig till “standard international shipping” och komma riktigt billigt undan!

  2. Nänä. Så här går det till. 1. Amazon.com › 2. Amazon.co.uk (Inte det där? Gå vidare till 3.) › 3. Adlibris.

    Priset gör det nästan alltid värt att köpa från Amazon.co.uk. Därifrån går det rätt snabbt dessutom.

  3. Inte det där? Vad menade jag? Finns den inte där? Tror jag. Hehe.

  4. Urban Lindstedt jan 18, 2006

    När jag väl hittat en bok jag vill ha vill jag ha den direkt. Och köper man enstaka böcker brukar Adlibris inte bli mycket dyrkare.