Hem » Kraftig tillväxt av e-handeln

Kraftig tillväxt av e-handeln

Detaljhandelns internethandel, resor och biljetter borträknade, uppgick till 9 miljarder kronor under 2005, enligt Handelns utredningsinstitut. Det är en ökning med 32 procent i jämförelse med 2004. Under årets sista fyra månader var tillväxten hela 34 procent.

Fortfarande är internetförsäljningen en liten kanal inom detaljhandeln men steg under 2005 från 1,6 till 2,1 procent av hela marknaden.

Internethandlarna ser dessutom ljust på framtiden. Hela 87 procent bedömer att internetförsäljningen kommer att fortsätta öka under 2006.

Handelns utredningsinstitut har också frågat 1000 slumpmässigt utvalda personer i en internetpanel om de planerar att genomföra ett internetköp under de närmaste sex månaderna. Drygt tre av fyra, 76 procent, svarade jakande.

Vanligaste betalsätten vid internetköp:

* 46 procent av konsumenterna använde kort vid sitt senaste internetköp.

* 25 procent betalade med faktura.

*17 procent utnyttjade direktbetalning via internetbank.

* Män betalar med kort i betydligt större utsträckning än kvinnor.

Relaterade avsnitt

2 thoughts on “Kraftig tillväxt av e-handeln

  1. Hej! Minns Du att jag skrev til Dig angående PixMania? Vi har fortfarande inte sett röken av de pengar vi blev lovade för allt strul. Det har nu gått över ett år sedan allt började. Vet Du vart man vänder sig? KOnsumentrådgivningen i vår kommun tycker inte det är värt allt besvär då det endast rör sig om 210 kronor. Vi andser att det är värt att strida för PixMania beter sig troligen alltid såhär. Har Du tips om hur man gör? Vart man vänder sig?

Comments are closed.