Halvmessyr hos Gmail

2006-02-14

Gmail-avsändare

Jag blev glad när jag läste att Google har infört möjligheten att skicka mejl med egna e-postadresser via deras webbmejltjänst Gmail. Men det hela blir lite fånigt när Google envisas med att ta med Gmail-adressen tillsammans med min egen personliga adress. Hur förvirrande blir det inte för mottagaren att se två avsändaradresser? Helt plötsligt känns inte den nya funktionen så spännande längre.

3 comments on “Halvmessyr hos Gmail

 1. Vad ska den funktionen ens vara bra för?

 2. En extremt bra funktion tycker jag och jag blev också glad när jag såg att Gmail gav stöd för den (och dessutom på ett väldigt enkelt sätt). Tråkigt att det inte funkar “på riktigt”. Dock beror det ju på mottagarens e-postklient om fältet “Sender” visas eller inte. Det vanligaste är väl ändå att det inte gör det? Och i så fall måste man kolla i headern för att se gmail-adressen, vilket ganska få orkar hålla på med.
  Antar att det är Googles sätt att inte helt släppa taget om sin mailtjänst. Det är ju trots allt ett reklambudskap för jänsten som skickas varje gång någon drar iväg ett mail.

 3. Micke S feb 15, 2006

  Hej, funktionen har funnits ett tag – däremot så håller de på och betatestar en helt transparent tjänst där domän-namnet ändras fullt ut.

  Det pågår en sluten beta-test just nu, och man kan anmäla sig här:

  https://www.google.com/hosted