Blogg-Johan drar ner byxorna på kvällstidningarna

2006-03-03

Expressens lansering av bloggverktyg åt läsarna visar sig vara ett hemligt vapen i kampen om förstaplatsen på Kia Index. Sveriges tekniske bloggguru nummer ett, Johan Larsson, avslöjar kvällsdrakarnas bloggsatsningar utan pardon. Varför anställer ingen Johan till en snuskigt hög lön?

Den största anledningen till Expressens bloggsatsning finner man genom att titta på HTML-koden för bloggarna; de har lagt in javascriptkod för Research Internationals besöksräknare Insight XE. Det här är IMHO bara ett sätt att dra mer trafik till expressen.se (#3) så man går om aftonbladet.se (#1) och msn.se (#2) i KIAindex som används för att sätta priset på annonskampanjer (btw, feberbloggarna är med sedan den 23 feb).

4 comments on “Blogg-Johan drar ner byxorna på kvällstidningarna

 1. Urban: Du menar så att han slutar avslöja kvällspressens fulbloggning?

 2. Henke mar 3, 2006

  Hemligt vapen? haha. Du menar att man INTE skulle räkna med bloggtrafiken? Varför då? Det är ungefär som att ICA skulle välja att INTE ta betalt för tomaterna.

  Självklart vill Expressen ha med all sin trafik i statistiken. Att starta bloggarna är inte ett hemligt vapen för att nå tronen i KIA utan ett sätt att få användarna ,mer interaktiva och delaktiga. AAnvändardrivet innehåll är framtiden.

 3. Ja, Henke – användardrivet innehåll är definitivt framtiden. Men då är satsningar som Newsvine att föredra – kvällstidningarna är enbart ute efter att hålla kvar besökarna längre, få en massa gratismaterial att publicera och dra läsare till samt för att dra in annonsintäkterna själva. Får expressenbloggarna (användardelen, dvs) del av annonsvinsterna?

  Jag tog upp det också.

 4. Benzo mar 8, 2006

  Vänta nu…

  Det dramatiska avslöjandet som skribenten ovan hoppar bock över är att kvällsblaskorna har kommersiella syften med sina bloggsatsningar.

  WTF… Och?

  Det vore väl snarare märkligt om sidor som skapas på deras domäner INTE räknades med i statistiken?