Hem » Guardian startar communityblogg

Guardian startar communityblogg

The Guardian har åter igen visat mediavärlden vart bloggskåpet ska stå. [Via Blind Höna] Den engelska kvalitetstidningen har startat communitybloggen Comment is free där alla läsare kan registrera sig, sedan lyfter erfarna redaktörer fram de bästa inläggen under dagen. Jag blir så glad, kan ingen svensk tidning kopiera konceptet rakt av?

Relaterade avsnitt

4 thoughts on “Guardian startar communityblogg

  1. Frågan är vad som leder till att de bästa artiklarna lyfts fram – det som redaktörer sållar ut eller det som läsarna avgör? Blir resultatet kanske i stort sett detsamma i långa loppet?

  2. Det viktiga är att The Guardian visar att de tycker att läsarnas medverkan är viktig, att de tar materialet på allvar genom att låta en erfaren redaktör hantera sidan.

  3. Det verkar onekligen vara inne med att låta läsarna oavlönat skapa innehåll. Frågan som sådana initiativ ställer är varför läsare återkommer till en tidning – är det för innehållet eller för att få medverka? Riskerar det till och med att vattna ur innehållet i längden?
    Om vissa skribenter å andra sidan kontinuerligt bidrar med värdefullt och högkvalitativt material, innebär det då att det snarare är lönsamt för tidningen att anställa dessa istället?

  4. Det är en balansgång med gratismaterial från läsarna. Men gratismaterial från läsarna är ingenting nytt – i landsortspressen har insändarsidan alltid varit en viktig del av tidningen. Det behövs både läsarmaterial och innehåll som producerats av professionella journalister. En framstynt redaktionsledning lyfter naturligtvis in en medborgarjournalist som är riktigt bra och börjar att betala henne/honom.

    Men jag ska villigt erkänna att jag ännu inte tänkt klart vad det gäller medborgarjournalistik. När handlar det bara om att fylla med gratismaterial och när handlar det om att utveckla innehållet och läsarrelationerna? Jag vet inte var gränsen går.

Comments are closed.