Hur jag kom att älska Telia

2006-03-20

I oktober förra året gjorde jag slag i saken och sade upp mitt fasta Telia-abonnemang hemma och bytte till ip-telefonioperatören Wx3. Jag skaffade dessutom två nya abonnemang, ett där man ringer via ett program på datorn och ett annat där jag pluggade in den vanliga telefonen i en router jag köpte i samma veva.

Jag ska inte trötta er med alla detaljer, men den så kallade softphonen på datorn fungerade aldrig ihop med routern. Jag spenderade minst 20 timmar på att försöka få abonnemanget att fungera. Även Wx3s support lade ner en del tid, men brukade med jämna mellanrum ge upp precis som jag själv.

Det andra abonnemanget via routern gick det faktiskt att ringa med, men ljudet försvinner ofta, samtal kopplas ner och vid några tillfällen har det inte gått att ringa utomlands. Dessutom är det ofta ett grymt eko.

Wx3 är inget jag kan rekommendera. Jag sade upp softphonen i förra veckan och jag har beställt ett nytt ip-telefoniabonnemang hos Com Hem för att ersätta det andra abonnemanget. Skam den som ger sig.

2 comments on “Hur jag kom att älska Telia

  1. Gillar också Telia och funderar skarpt på att byta tillbaka från Bredbandsbolagets telefonitjänst då den uppför sig som du beskriver. Ljudet försvinner och samtalen kopplas bort, eko är det ofta på utlandssamtalen. =(

  2. Has anyone problems with tele2 customer service. They have been worse than useless in explaining why my mobile does not function because the sim card cannot register. It is not because the bill has not been paid. The say that I have oredered a new sim card which is untrue. They are hopeless. I will switch my three contracts to another operator. I write about customer service isssues if you have had problems with them or other operators blogg here or email me.
    Terry