Så tar man skrivlusten ur läsarna

2006-03-29

Jag hittade Kjell Häglunds underbara och uppskruvade krönika om bloggarna och Intressant.se på Journalistens hemsida. Den insiktsfulle och rolige Hägglund fick mig att vässa tankarna jag klickade på kommentarknappen bara för att få den värsta kallduschen hittills:

Du MÅSTE skriva ut namn och ange din mejladress till oss för att kunna bli publicerad. Forumet är modererat. Det innebär att ditt inlägg skickas som mejl till redaktionen, som läser igenom det och redigerar det, på samma sätt som i papperstidningen, innan det läggs ut. Vi förbehåller oss rätten att stryka i texterna och att stryka hela inlägg.Vi publicerar inte texter som strider mot gällande lagar eller etiska regler för pressen. Förtal, i form av nedsättande eller kränkande omdömen om enskilda personer eller grupper, publiceras inte. Samma sak gäller till exempel för insändare som strider mot diskrimineringslagen och innehåller nedsättande omdömen om grupper på grund av kön, ras, religion, sexuell läggning eller hudfärg. Vi accepterar inte anonyma inlägg. Du måste skriva ut namn och ange din mejladress till oss för att kunna bli publicerad. Ansvarig utgivare för debattforumet är Journalistens chefredaktör Maja Aase.

Jag hade inte tänkt att bedriva rashets eller yttra sexullt nedsättande omdömen, men lusten att kommentara på Journalistens hemsida bara rann av mig. Tur att man har egna bloggar. Läs Häglund det är han värd trots Journalistens trista ton. Maja Aase, vakna, detta är bloggerans tidevarv. Här kör vi med eftermoderering.

2 comments on “Så tar man skrivlusten ur läsarna

  1. Truthiness mar 29, 2006

    är inte Häglund värd att få sitt namn rättstavat också?