Hem » Äntligen Pagerank

Jag startade denna blogg den 25 oktober förra året samma dag som jag slutade som nyhetsredaktör på Internetworld. Sedan har jag otåligt väntat på att få Pagerank hos Google. Nu har jag fått Pagerank 6 vilket är mycket bra för en blogg. Jag vet ingen svensk blogg som har högre. Faktum är att Sveriges mest kända bloggare Linda Skugge har fyra i Pagerank.

Själv undrar jag om Pagerank verkligen har någon betydelse? Jag har inte haft några större problem att ranka högt i Google på viktiga nyckelord för min blogg under tiden jag har haft Pagerank 0. Ibland undrar jag om pagerank bara är en smart marknadsföringsgimmick från Google. Men ens blogg bedöms ofta utifrån vilken Pagerank den har så jag är glad att jag äntligen fått Pagerank. Från 0 till 6 på fem månader – Google älskar bloggare.

Relaterade avsnitt

8 thoughts on “Äntligen Pagerank

 1. Grattis Urban!

  Du har jobbat hårt för din PageRank Urban! Men alla är faktiskt inte helt säkra på att den här uppdateringen är klar.

  Den har givit lite väl bra utdelning till sajter som, liksom din, har väntat länge på att få någon tilldelad. Uppkopplat.se förtjänar sin PR6, men det finns exempel på nyblivna PR6 sajter som nått dit efter bara några veckor och med bara en handfull länkar.

  Oavsett att PageRank faktiskt inte har någon egentlig betydelse för sökresultaten, så bidrar en sida med hög PR till att stärka Google-närvaron för de sidor som den i sin tur länkar till. Dina undersidor tjänar alltså på att din förstasida har hög PageRank. Och PR6 är högt för en svensk blogg.

 2. Grattis Urban. Jag har också PR6, men jag vet att både 456 Berea Street och Adland har PR7.

 3. Du har pagerank hela tiden, men det uppdateras inte alltid i den publika delen som visas bland annat i Google Toolbar. Så du fick inte plötsligt PR6, du bara hade det när de uppdaterade sist.

 4. Håller med Kal om kommentaren. Det var alldeles nyligen man kunde se min pagerank också (pr 5 och på min kulturblogg har den ökat från 3 till 4). Henrik Torstensson har för övrigt även pagerank 6…

  Pagerank-systemet håller dock på att falla i rättvisa. Nordens största golfsajt http://www.golf.se har t.ex. pagerank 4 som måste ses som väldigt lite. It-bloggar tycks också ha lättare att få hög pagerank. Kulturbloggen.com tycker jag borde ha väldigt många fler länkar, men den har bara 4 också.

  Jag tror Google behöver bygga om systemet med pagerank en hel del. Men visst är det bra för oss bloggare att det fungerar som det gör för tillfället!

 5. Du har pagerank 6 men bara på din indexsida väl? Du har pagerank 0 på exempelvis detta inlägg och det måste väl innebära att antingen Google Toolbar visar fel eller att Google bara värderar din och andras indexsidor högt.

  Jag har själv ganska så oberättigat pagerank 4 på min indexsida och 3 på min RSS-fil vilket kan bli lite humoristiskt då min RSS-fil ibland kommer över mitt inlägg i Google som inte kan visa RSS-filer ju…

  Kul med hög pagerank dock 🙂 Grattis!

Comments are closed.