Hem » Ebba von Sydow och jag

Ebba von Sydow och jag

Publicistklubbens årsbok På andras villkor är ovanligt intressant i år. Den hårt slående Kjell Häglund skåpar på ett övertygande sätt ut den samlade kåren av välbetalda nöjesjournalister till förmån för de gratis arbetande bloggarna. Så mycket har jag förstått att jag har mer ut av att läsa bloggen 43 minuter än de något trötta nöjesjournalisterna som breder ut sig i media.

Jan Gradvall har en intressant intervju med fenomenet Ebba von Sydow som efter att ha lyft Expressen nöjesbilag numer arbetar dygnet runt på Veckorevyn. Vad som förvånade mig är att Ebba von Sydow har ett förflutet som indietjej på Göteborgs Studentradio. Hon var tydligen bara 15 år när hon sände programmet Indiego på studentradion.

Vi missade varandra med ganska många år på Studentradion där jag sände ett mycket hårt musikprogram med främst hardcore tillsammans med den senare prisbelönta journalisten Knut Kainz Rognerud. Namnet på programmet är så pinsamt att jag inte tänker avslöja det, men annars är jag nog nöjd med både min och Knuts insats i etern. Ibland gick Stora Journalistpristagaren över gränsen, som när han efter en Ebba Grön-låten Vi ska beväpna oss uppmanade lyssnarna att skjuta en snut. Detta var många år före Göteborgskravallerna..

Relaterade avsnitt