Skatteverket regerar

2006-05-04

Myndigheterna fortsätter att dominera inom e-tjänster. Trots att jag i tisdags observerade deklarationsträngsel på Götgatan i Stockholm hade faktiskt 2 654 535 deklarationer lämnats elektroniskt. Det är nästan 500 000 fler än förra året och innebär att Skatteverket nått sitt mål om att 40 procent av alla som kan ska deklarera elektroniskt.

Vanligaste sättet att e-deklarera är genom att använda internet och säkerhetskod, det gjorde 1 191 376 personer. 463 010 använde internet med e-legitimation, 681 754 deklarerade via telefon och 318 395 via sms.

När jag lämnade min egen deklaration med hjälp av e-legitimation av närmast ideologiska skäl- går det att göra något via internet gör jag det – så får jag möjlighet att ändra min deklaration ända fram i juni. Eftersom jag är egen företagare får jag inte skatteåterbäringen tidigare när jag deklarerar elektroniskt.

Det bästa med att deklarera med e-legitimation är att allt summeras, vilket gjorde att jag kunde korrigera ett fel på 20 000 kronor i min deklaration.

Kommentarerna är stängda