Bloggare borde ta betalt

2006-05-05

Sveriges för närvarande bästa blogg om internetbranschen Beta Alfa 2.0 listar bannerpriser hos några mindre nischade webbtidningar och kommer till slutsatsen att bloggare borde börja ta betalt. Han/hon, jag vet inte vem Beta Alfa 2.0 är, uppmanar hugade annonsörer att kontakta Beta Alfa 2.0.

Det är helt rätt. Nischade bloggar är ett intressant annonsmedium. Jag har själv fört långtgående diskussioner med Eniro om att de skulle starta ett annonsnätverk för bloggar inom nischade områden. Tyvärr har de fegat ur. Om jag inte älskade journalistiken så mycket hade jag startat ett eget annonsnätverk.

Jag sällar mig till Beta Alfa 2.0 och ber eventuella annonsörer höra av sig. Jag kan erbjuda vanlig bannerannonsering och länkar med pagerank 6. Under 2006 har Uppkopplat haft mellan 3000 och 3700 unika besökare i månaden och fyrdubbelt så många besök.

6 comments on “Bloggare borde ta betalt

 1. Du har rätt, Urban. Vi är inte alls lika snabba på lösningar för bannerannonsering som sökannonsering.

  Frågan är bara om Sverige än så länge är stort nog för att stödja räckviddsannonsering av typen bannerkampanjer. Kanske är det så. Och det är värt att undersöka och följa. Och vi på Eniro borde även fortsättningsvis vara aktiva här.

  HAr skrivit mer om detta även på vår blogg:
  http://blogg.passagen.se/eniro/20060505#annonsering_p%C3%A5_bloggar

 2. Hade varit superbt om ett företag som Eniro skapat någon sådan tjänst för det skulle ju möjliggöra små nischade högkvalitativa kampanjer som precis når den kundgruppen företaget eftersträvar i ett medium de har förtroende för.

 3. Förra veckan hade jag ca 5850 unika besökare på min blogg enligt statistiken på blogg.se, men frågan är hur jag ska gå tillväga för att hitta någon som skulle vara intresserad att annonsera hos mig?
  du får gärna mejla till mig om du har några tips, det uppskattas:)!
  Mvh Jonna

 4. Urban Lindstedt feb 25, 2008

  Tailsweep.com är ett annonsnätverk för bloggar. Men tyvärr har inte intresset för bloggannonsering varit särskilt stort.