Hem » Se upp vart du länkar

Nikke Lindqvist har på ett bra sätt sammanfattat de viktigaste förändringarna i hur Google indexerar sajter efter den senaste uppdateringen Big Daddy.

Skillnaderna verkar främst röra sig om att själva spindeln kan avgöra vilka sidor som ska hämtas, och att inte alla hämtade sidor släpps in i indexet. Själva algoritmen, som avgör turordningen för sökresultaten verkar däremot inte alls ha ändrats ännu i år.

Nikke referarar till Matt Cutts på Google som med sin personliga blogg blivit den viktigaste källan om vad som egentligen händer med Googles algoritmer.

Sajter som tidigare har haft tusentals sidor i Googles index och numera bara har en handfull sidor kvar där, har ofta alltför få inkommande länkar.

Matt Cutts bloggpost bekräftar också teorierna om att det kan straffa sig att länka till orelaterade sajter från alla sidor på sin sajt. Han tar upp flera exempel på sajter som knappt har några sidor kvar i Googles index, och som har det gemensamt att Googlebot inte längre hämtar sidorna, eftersom de alltför flitigt länkar till sajter som inte på något sätt har med sajtens tema att göra, eller till sajter som ses som tveksamma av Google.

Relaterade avsnitt