Blogwalk uppköpt

2006-05-22

Internetkonsulten Henrik Skotth har köpt den nedlagda bloggportalens Blogswalks domännamn skriver upphovsmannen Christian Dawen som också förklarar också varför han lade ner Blogwalk:

Blogwalk blev för processorintensivt, så mitt webbhotell hotade med ”virtuell vräkning” — och jag ville inte betala för en dedikerad server. Intäkterna från annonserna låg på kanske 10-20 kronor i månaden, och en co-location- eller dedikerad server kostar betydligt mer.

Christian Dawen skriver också att Blogwalk är licensierat under LGPLCreative Commons och inlägg från Var är du? är lincesierat under Creative Commons så Henrik har inte tätt att tjäna några pengar på portalen.

4 comments on “Blogwalk uppköpt

  1. I första skedet är det inte tänkt att drivas i vinstsyfte, tanken är helt enkelt bara att låta en bra bloggtjänst fortsätta finnas till.

    Det är dock inte omöjligt att allt i framtiden byggs om från grunden och med andra informationskällor som möjliggör nya funktioner och ger andra förutsättningar när det gäller den ekonomiska biten.