Eniro annonserar i bloggnätverk

2006-05-22

I veckan kommer Eniro dra igång en annonskampanj på 30 000 bloggar på Blogsofts bloggar, Bloggportalen, Blogdog och Aftonbladets bloggar för att driva trafik till Gula sidorna och tjänsten “Tyck till”.

– Det är rätt spännande. Ingen har gjort detta tidigare, säger Torbjörn Wik, marknadsdirektör till Uppkopplat.se.

Eniro kommer sedan via s.k.”spotlight-taggar” på utvalda sidor på gulasidorna.se att följa vad besökaren väl gör när han kommer dit från en bloggannons.

Jag undrar vart Eniro hittat Blogdog, som jag aldrig har hört talas om, men som tydligen har hela 350 unika besökare om dagen. Halva Bloggtoppen borde klå den siffran.

De stora välbesökta bloggarna lär de inte nå, eftersom ytterst få riktigt populära bloggar använder Blogsoft eller Aftonbladet som bloggverktyg. Lite ironiskt också att Sveriges mest besökta blogg Fosfor Gadget inte finns med, med tanke på att bloggmastern arbetar på Eniro.

3 comments on “Eniro annonserar i bloggnätverk

 1. Urban: Det finns fler “okända” mindre bloggtjänster.
  http://www.mobilblogg.nu/ är ett exempel på en tjänst som varit med länge som få känner till…
  http://bloggis.se/
  http://www.zoomin.se/
  http://xdeb.org/ som använder drupal har varit med sedan 2004

  Ja det finns en del där ute som med entasiasm hoppas tjäna en slant på bloggosfären eller bara lär sig en massa samtidigt som de tycker det är roligt…

 2. Usch vad mycket nättid Fosfor får av dig 🙂 De är ju på engelska och de toppnoteringar du nämner är ju bara vid vissa peakar (enligt Alexa.com iaf). Här på Prylkoll.se har vi kämpat oss upp till över 10 000 stadiga genuina äkta svenska läsare nu i alla fall 🙂