Högmod går före fall

2006-05-23

DNs signum är kvalitet. Vi behöver inte omodererade struntpratsdiskussioner. De läsare som bara vill spy ur sig i största allmänhet får gärna göra det någon annanstans.

DNs chefredaktör Jan Wifstrand uttalar sig i Dagens Media om läsarnas möjligheter att delta i debatten på nätet. Med den attityden ger jag DN max tio år som Stockholms största morgontidning. Det är en händelse som ser ut som en tanke att Svenska Dagbladets utmärkta reklam- och mediereporter Martin Jönsson precis startat en blogg med kommentarfunktion. Jag har aldrig ångrat att jag bytte från DN till Svd för ett halvår sedan.

Uppdaterad:
Fler än jag har reagerat på Wifstrands övertramp. Rasmus jämför Wifstrands groda med Usmanns berömda “internet är en fluga”:

Är det någon som kan tolka detta plumpa uttalande på något annat sätt än en grov förolämpning mot DN:s läsarkrets? Det vill säga: de (kunder!) som vill engagera sig och delta i samhällsdebatten, interagera kring det som skrivs i sin tidning och fördjupa sin relation med densamma ska välja en annan tidning än DN.

2 comments on “Högmod går före fall

  1. Läsare maj 23, 2006

    Själv har jag slutat läsa SVD och Expressen på nätet pga alla irriterande extremister som inte ens kan stava.