Buzz no koll marketing

2006-05-29

När buzzmarknadsförarna Buzzparadise ville köra lite skön bloggmarknadsföring kontaktade de Idg-tidningen M3s chefredaktör och redaktionschef i tron att de hittat en prylblogg som de kunde smickra till gratisreklam.

Hej Daniel & Anders,

Vi har lagt märke till din blogg/hemsida for dess kvalitet och stil. Därför skulle vi vilja erbjuda dig att delta i en VIP kampanj som vi organiserar i samband med lanseringen av den nya mobiltelefonen, LG KG800 Chocolate . Efter att ha läst din blogg tror vi att du nog skulle kunna vara intresserad av att vara en del av den grupp VIP bloggare som LG Europe har valt ut for att upptäcka deras nya mobiltelefon.

Lägg märke till den smickrande stilen – det handlar om att få bloggaren att känna sig utvald. Bättre kan ni Buzzmarketers – skicka en mobil nästa gång.

15 comments on “Buzz no koll marketing

 1. Jag fick ett liknande mejl, svarade tillbaka och frågade hur det funkar. Det visade sig att handla om chansen att få “ta emot antingen en speciell pryl eller kanske rent av en LG KG800”.
  Intressant att fler fått det då det nu börjar kännas som lite spam, särskilt med tanke på att M3 fick sådana research-lösa inviter. 😀

 2. Hälsa att jag kan ta lite prylar istället, om du inte är intresserad. 😉 Jag kan skriva en mycket positiv recension på prylen efteråt dessutom!

 3. Det blir både klantigt och förolämpande när företag inte tar tiden att göra sin research när de ska pitcha bloggare.

 4. Fick ett exakt likadant mail. Precis som de säger, menar de alvar kunde de ju skickat en mobil. Då skulle jag utan tvekan kunna göra lite reklam för mobilen 😉

 5. Nötigaste jag sett på länge…

 6. Jag är medlem i buzzador och det stämmer att man kan få prova på tex telefon, mat, kläder och andra teknik prylar.

  Det är helt klart värt att registrera sig, det kostar ju ingenting.

  http://www.buzzador.com/?refstr=Exotica

 7. Exotica. Det är ju så att om någon gör det så får du extrapoäng också…

 8. Nils B jul 10, 2006

  “Teknik prylar”? Jag vill nog ha de teknikaste prylar som finns. 😛

 9. Sofia okt 15, 2006

  jag har hittat nya svenska buzzmarknadsförare, buzzscout. Nån som har hört talas om dem och fått några schyssta saker?