Hem » Umeå universitet satsar på podundervisning

Umeå universitet satsar på podundervisning

Umeå universitet blir först i Norden med att använda podsändning i all sin undervisning. Studenterna kommer hädanefter att kunna lyssna på sina föreläsningar via podradio. I USA använder exempelvis Stanford podsändningar i undervisningen. I Sverige och Norden används tekniken på vissa institutioner och i vissa utbildningar. Men Umeå blir det första universitetet i Norden som använder podsändningar i alla sina utbildningar.

Våra studenter får en unik möjlighet att repetera, ta igen missade föreläsningar, fördjupa kunskaperna samt få information och meddelanden snabbt och kvickt. På samma sätt kan de själva skapa och publicera material och leverera det till lärare eller andra studenter, säger Åsa Bergenheim, prorektor för grund- och forskarutbildning vid Umeå universitet.

Podsändningar har redan prövats vid universitetet i kursen Tillämpad IKT i skolan och kursen IT och lärande och vid slöjdlärarutbildningen.

Relaterade avsnitt

3 thoughts on “Umeå universitet satsar på podundervisning

  1. Ohh, nu ger du mig dåligt samvete Rasmus. Bloggrullen är nästa grej jag ska göra. Onödigt att nämna är att du kommer vara med på den 😉

Comments are closed.