Lär dig allt om sökmarknadsföring

2006-06-15

Boken Sökmotormarknadsföring som jag skrivit tillsammans med Christer Pettersson på Eniro har fått mycket positiva recensioner av Bibliotekstjänst. Martin Nylén skrev i BTJ-häftet nr 12, 2006:

Sökmotormarknadsföring (metoder för att få hög rankning på t.ex. Google) är ett av de nya affärsområden som idag växer explosionsartat på nätet. Urban Lindstedt och Christer Pettersson har gedigen bakgrund inom marknadsföring på webben, bl.a. från tidningen Internetworld och Eniro. I deras bok får man handfasta tips på hur man ska utforma sin webbplats så att den får hög rankning på sökmotorer som Google och Yahoo. Utformar man sin webbplats på rätt sätt kan man nå tusentals nya kunder/personer över hela världen och här får man tips på metoder, webbplatser och verktyg på ett överskådlig och informativt sätt. Detta är ett populärt ämne och det märks särskilt på alla de böcker som skrivs om det. Dock finns det inte så många som riktar sig till en svensk målgrupp, och av dem som jag har stött på håller jag nog denna som favorit.
Snabbast beställer du boken på Uppkopplat.se/butik.

2 comments on “Lär dig allt om sökmarknadsföring

 1. Glöm inte bort att analysera hur mycket trafiken från olika sökord och sökfraser är värd. Det finns inte något egenvärde i att få många besökare. Värdet finns i att få rätt besökare som gör rätt handlingar (t.ex. köper en vara, börjar prenumerera på ett nyetsbrev, använder self service etc.)

  Ett tips till de som vill köpa boken är att handla från Adlibris, det blir billigare så.
  http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9197606200&s=1

  Tips till Urban & Christer:
  * Ladda upp ett provkapitel som en pdf.
  * Erbjud boken även som pdf alternativ i paket med tryckt kopia + pdf.

 2. Urban Lindstedt jun 15, 2006

  Ett provkapitel kommer inom kort. Men jag tror inte pdf-försäljning ligger i pipelinen. Det kostar mer än det smakar.