Hem » Betalda bloggare stinker

Ett nytt annonsnätverk Blogvertister låter annonsörer köpa bloggtexter om annonsörens produkter enligt kundvagnsmodellen som om man skulle köpa en bok på Adlibris.

Att lägga upp sin blogg hos Blogvertiser är att döda all sin trovärdighet. Och vem vill synas på en blogg som är beredd att sälja ut sin trovärdighet för 100 kronor. Den enda blogg av värde jag hittade i stallet var Stationsvakt.

Visst är det ett billigt sätt att skaffa inlänkar, men frågan är om man vill medverka i denna smutsiga affärsmodell?

Enligt Dagens Media har de 40 bloggare i sitt stall.

Relaterade avsnitt

27 thoughts on “Betalda bloggare stinker

 1. Hehe.
  Fan, jag behöver vartenda öre jag kan tjäna, vartenda futtigt google-ad-cent är bättre än inget.

  Jag, precis som du, funderade på det där med trovärdighet – och kom fram till att jag egentlig4en inte har någon. Om inte annat har jag inte gjort mig känd som en trovärdighetsbloggare.

  Fast jag undrade om man fick skriva att bloggposterna ifråga var sponsrrade. Orkade dock inte ta reda på om det var fallet. Skulle aldrig reklama för något som jag inte gillade – det, om inte annat, är väl min lilla trovärdighet.

  Fast när du skriver: “men frågan är om man vill medverka i denna smutsiga affärsmodell” blir jag tveksam. Jag vill ju egentligen inte smutsa ner mig.

 2. Tog en titt därinne nu. Det visar sig dessutom att jag är en ganska billig hora. F ö r billig.

 3. Kul att du uppmärksammar oss! Synd att du inte gillar oss =(
  Vi tycker att det sker så många produkttester och recensioner att bloggare borde få ta del av denna typ av gratis marknadsföring som existerar. Tanken är att en blogg om tex mat kan få ett erbjudande om att blogga om en webbutik som säljer billiga köksredskap. Skriver bloggaren en ärlig recension behöver inte trovärdigheten stå på spel. Vill man vara extra tydlig kan man såklart skriva att blogginlägget är betalt av företaget i fråga.

  Jonny: När man anmäler sig till Blogvertiser hamnar man på en minimiersättning. Efter en manuell koll på alla nya bloggar kan ersättningsnivån ändras. Du har hoppat upp några snäpp på stegen.

 4. Pingback: Skruttet
 5. Johnny: Jag som läst dig från tid till tid litar på att du kan hantera detta brödbloggande. Men är det verkligen värt det? Vi säljer alla ut oss mer eller mindre, men det händer att man får stå till svars.

  Testa Tailsweep istället – där är det en mer normal annonsmodell.

  Jon: Du kan inte skriva om ett företag, få betalt för det av det aktuella företaget och behålla din trovärdighet. Men det är ju inte kriminellt det ni gör – bara etiskt tveksamt.

  Men visst är er tjänst ett billigt sätt att få inlänkar. Jag kanske köper några bloggposter, mest på skoj.

 6. Jon: Såg det. vad skönt – jag känner mig bekräftad. .-)

  Urban: Jag har Tailsweep, men ingen vill annonsera hos mig.Antagligen blir det så med Blogvertister också. Jag är nog för spretig för att gå att riktigt lita på.

 7. Om du läser deras FAQ ser du visserligen att en bloggare kan välja att skriva positivt eller negativt om en produkt, och att det inte påverkar betalningen.

  Ett företag kan alltså betala en redig summa och bara få tillbaka en massa, massa kritik: utan att de kan dra tillbaka betalningen.

  Ärligt talat så måste jag påstå att det är ett ypperligt erbjudande. Jag jobbar inom media, och det är knappast så att andra medium än just bloggar har den typen av möjlighet.

 8. Hanna: Trovärdighet handlar inte om att skriva positivt eller negativt om en produkt. Trovärdighet är något man arbetar sig till som bloggare.

  Om man som bloggare tycker att 50 kronor räcker för att sälja ut sin trovärdighet – då har man knappast något att sälja ut. Men visst förstår jag företag som köper några bloggare billigt.

 9. Ja, ja, vad bra! Att få ett ämne att skriva om, samtidigt som man får betalt! Det måste jag kolla.

 10. håller inte med dig ett smack och tycker du ær en hycklare!

  att blogga ær att jobba gratis…hittills…ju førr desto bættre man kan børja få betalt før sitt skrivande desto bættre..och det dær med att sælja sin troværdighet før en hundring fr du allt ta att utveckla…varfør gør mina texter sig mindre troværdiga om de har ett pris…

 11. JJ:n: Om du får betalt för att blogga av exempelvis Aftonbladet så är det Aftonbladet som betalar din ersättning – inte de företag du skriver om. Det är en stor skillnad. På ett tidningsföretag sköter annonsavdelningen om alla kontakter med annonsörer. På större mediehus träffar journalisterna knappt de som faktiskt kränger annonserna.

  Ronnie: Du behöver naturligtvis inte hålla med mig. Men vari består mitt hyckleri?

Comments are closed.