Google straffar länkköp

2007-10-09

En viktigt del i all sökoptimering är att få till inlänkning. SEO-konsulter lägger ner mycket resurser på att skapa länkresurser som de i nästa steg kan rikta mot sina kunder för att höja kunderna status i Google och andra sökmotorer.

Problemet med den typen av inlänkning är att den inte tillför något värde för besökaren. Det kommer många signaler att Google försöker filtrera bort värdet av köpta inlänkar. Både Search Engine Land och Search Engine Journal har bra bloggposter om Googles hårdare inställning till köpta länkar.

Jag har svårt att tro att Google kan utröna om alla länkar är köpta eller ej. Men uppenbart filtrerar de bort värdet av många länkar.

Förändringen har väckt ramaskri i seo-kretsar. Då det blir svårare och svårare att ta genvägar till hög Google-status. Den bästa lösningen är att skapa så intressant innehåll på din sajt att länkningen kommer naturligt. En strategi som också användarna tjänar på genom allt mer kvalitativt innehåll på nätet.

One comment on “Google straffar länkköp