Hem » Jens Lekman äcklas av MySpace

Jens Lekman äcklas av MySpace

Artisten Jens Lekman som äcklas av MySpace (via Fibrer)i tidningen People (2007/6):

Enda anledningen till att jag har sidan är för att annars skulle någon annan lägga beslag på mitt namn och lägga upp mina låtar, nu har jag kontroll över det. Men egentligen vill jag inte ha någonting med Myspace att göra, formatet äcklar mig. Att fylla i tomma rutor inbjuder bara till en massa kallpratande. Till en början försökte jag verkligen göra någonting av det, men kommunikationen är så bakåtsträvande; ”Hej, du är helt fantastisk” eller ”Hej, jag hatar dig”. Det dödar allt som är fint och personligt och varför måste man göra saker och ting ännu mer tillgängliga än de redan är? All exklusivitet som fanns förr har försvunnit och jag tycker det finns ett jättestort värde i att anstränga sig för att göra musiken svårtillgänglig. För fem sex år sedan sågs det som extremt indienördigt, men jag tror inte att det är så längre.

Inställningen får mig och tänka på Jan Guillou som envist håller fast vid skrivmaskinen, mest för att han kan. När Jan Guillou knattrar vidare så skrev tidigare statsministern Göran Persson sin nya bok för hand. Jag undrar om han använde kulspetspenna.

Relaterade avsnitt