Hem » Google lanserar mobilannonser i Norden

Google lanserar mobilannonser i Norden

Inom några veckor kommer Google att lansera mobilannonser i Norden. Det avslöjade Googles chef i Finland och Sverige, Petri Kokko, på Sime. Annonserna kommer att exponeras när användarna använder Googles mobila sök i Sverige, Finlands Norge och Danmark.

– Det är viktigt att kunna nå användarna när de är på språng. Vi använder ju mobilerna mer och mer som en dator, kommenterar Maria Göth, kommunikationschef för Google i Sverige till Internetworld.

Mobila annonser kommer sannolikt att få stor betydelse inom särskilda segment som restauranger, biluthyrning, hotell och resor. I en inledande fas kommer säkert klickfrevensen vara betydligt högre på mobila annonser i jämförelse med vanliga sponsrade länkar.

Relaterade avsnitt

3 thoughts on “Google lanserar mobilannonser i Norden

Comments are closed.