Mindroute wikifierar sin företagssajt

2007-11-29

Att ett mindre mjukvaruföretag gör om sin hemsida är närmast en icke-nyhet. Men när Malmöföretaget Mindroute lanserar sin nya sajt den 5 december så kommer den att vara en wiki. Vem som helst kan redigera informationen om deras publiceringsverktyg Lemoon eller wikiverktyget Incentive. Alla deras partners kommer utan inblandning av Mindroute kunna publicera sina nyheter på hemsidan via företagets bloggflöden.

Självklart med tanke på att de just säljer ett wikiverktyg för företag – men ändå modigt. Wikis är kanske webbens coolaste applikation och jag hoppas att fler företag kommer att börja använda wikis på den publika webben.

När tidningen Fokus gjorde sajten Makthavare bara delvis redigerbar för besökarna så avslöjar de att de inte tror på idén med samarbeta på webben. Kollar man in makthavare som Fredrik Reinfeldt på Wikipedia så visar det sig att det visst fungerar med riktiga wikis för att beskriva makthavare. Fokus borde testa webbens samarbetskraft och göra om makthavare till en riktig wiki.

Andra bloggar om: , ,

Kommentarerna är stängda