Sök dominerar internetanvändningen

2008-01-18

Sök är den populäraste aktiviteten på nätet. Runt 70 procent av svenskarna i åldrarna 16 till 74 år använde internet för att söka information om varor och tjänster för privat bruk under första kvartalet 2007, enligt Statistiska Centralbyrån. Det motsvarar 4,6 miljoner svenskar.

I åldrarna 25 till 44 sökte mer än 80 procent efter information om varor och tjänster. Bland de allra äldsta är andelen betydligt mindre. En tredjedel av pensionärerna sökte efter information på nätet, enligt SCBs rapport Privatpersoners användning av datorer och Internet 2007.

Det är också populärt söka efter reseinformation på nätet. Cirka 40 procent sökte information om resor och inkvartering. Dessa typer av tjänster är lika populära bland kvinnor och män, men mer populära bland medelålders än yngre respektive äldre.

Under första kvartalet 2007 använde 39 procent av alla i åldrarna 16 till 74 år
internet för att för att köpa eller beställa varor eller tjänster för privat bruk.

One comment on “Sök dominerar internetanvändningen