Adlibris omsatte 652 miljoner förra året

2008-02-28

Nätbokhandeln Adlibris ökade sin omsättning med 37 procent till 652 miljoner kronor under förra året. Det betyder fem miljoner böcker sålda till en miljon aktiva kunder, enligt ett pressmeddelande. De skriver också att de fick 250 000 nya kunder under 2007.

Det är svårt att inte gilla folket kring Adlibris. När reaböcker ska packas åker vd-n Magnus Dimert till Morgongåva för att packa böcker. Adlibris är extremt öppna mot journalister och alltid generösa med siffror och statistik.

Under åren har jag ofta klagat på Adlibris för att de inte är tillräckligt öppna för webb 2.0 och att deras sajt är för trist. Men med deras extrema tillväxt år efter år ligger deras fokus på att hela tiden förfina logistiken.

Adlibris är faktiskt en butik som förändrat mina läsvanor. Vill jag ha en bok köper jag den direkt. Läser jag om en intressant amerikansk affärsbok har jag den hemma inom fem dagar.

Kommentarerna är stängda