Nå ut med optimerade pressreleaser

2008-02-29

För företag med begränsad marknadsföringsbudget är sökoptimerade pressreleaser det billigaste sättet att nå ut, enligt Fredrick Marckini, som är global sökchef på Isobar. Och Googles nyhetssök har över tio miljoner sökningar i månaden och Yahoos nyhetssök har det tredubbla.

– Vi vet att 92 procent av journalisterna söker på nätet för att hitta nyheter. Därför är det en bra idé att använda pressreleaser och bloggar för att få ut ett företags budskap, säger Fredrick Marckini på konferensen Search Engine Strategies i London i slutet på februari.

Googles universella sök, att den vanliga resultatlistan blandar innehåll från bildsök, nyhetssök och videosök, gör dessutom att optimerade pressreleaser kan exponeras på det vanliga webbsöket, säger Fredrick Marckini.

– Grunden för att optimera en pressrelease är att undersöka vilka ord som är mest eftersökta på webben. Med rätt nyckelord kan ni mångdubbla trafiken till er pressrelease, säger Fredrick Marckini.

Det bästa sättet att ha koll på sökstatistiken är att ha egna Google Adwordskampanjer rullande. Där får ni exakt hur många gånger ett särskilt ord har eftersökts den senaste tiden.

5 comments on “Nå ut med optimerade pressreleaser

 1. Mycket intressant! Ganska självklart egentligen, men detta ger helt klart nya möjligheter för just företagare med begränsad marknadsföringsbudget.

  Vet du hur det ser ut på den svenska marknaden? Söker många svenska journalister på nätet efter nyheter?

 2. Urban Lindstedt mar 7, 2008

  Jag har inga siffror, men jag vet av egen erfarenhet att ingen journalist gör ett jobb utan att googla först.

 3. Väldigt intressant. Jag och mina studiekamrater har nyligen startat upp en blogg och använder oss av adwords. Men att även sökordsoptimera pressreleaser var ett väldigt bra tips.

  Vet du några sajter eller böcker som behandlar detta ämne ytterligare?

 4. Urban Lindstedt mar 28, 2008

  Böcker är sällan rätt källa när det gäller internet. Om det handlar om sökoptimering så måste jag rekommendera min egen bok Sökmotormarknadsföring.

 5. Tack för boktipset!