Hem » Adwords lanserar demografiskt riktade annonser

Adwords lanserar demografiskt riktade annonser

Google Adwords släpper möjligheten att bjuda på demografiskt riktade annonser inom nätverket Google Adsense. Annonserna visas enbart på sajter som själva har uppgifter om användarnas ålder och kön som MySpace och Friendster.

Det finns också möjlighet att se hur annonserna fungerar inom olika demografiska grupper på Adwords Report Center.

När demografisk data om kön och ålder styr annonsvisningen tar annonssystemet inte hänsyn till innehållet på den aktuella sajten vid annonsplacering.

Google har tidigare demografiskt styrda annonser där sajtstatistik från ComScore användes för att rikta annonser. Ofta kan justeringar ifråga om vilken demografisk målgrupp man riktar en särskild annonskampanj förbättra resultatet markant.

Relaterade avsnitt