Tradera släpper öppet API

2008-04-02

Tradera, en av Sveriges största e-handelsplatser, öppnar en publik API så att företag kan koppla ihop sina affärssystem med auktionssajten för att exempelvis sälja överlager, utgående sortiment, osålda biljetter med mera, skriver de i ett pressmeddelande.

Det går att se en tydlig trend där sajter samarbetar via publika API-er. Tradera öppnade redan i höstas sitt API för SJ och auktionerar nu löpande ut osålda tågbiljetter. Både Facebook och MySpace har tidigare öppnat upp sina plattformer för företag som vill samarbeta. Hos amerikanska eBay, som äger Tradera, så kommer 25 procent av alla annonser via API-plattformen.

Med Traderas API kommer det finnas möjlighet att utveckla säljverktyg, sökapplikationer, affiliateverktyg och mobilapplikationer.

Kommentarerna är stängda