Vista kommer att knäcka Microsoft

2008-04-15

Gartneranalytikerna Michael Silver och Neil MacDonald hävdar att Microsofts produkter håller på att kollapsa och att det krävs radikala förändringar av deras operativsystem för att Microsoft inte ska bli en föredetting skriver Arringtorn på Tech Crunch:

For most early adopters (and all Mac users), the browser is increasingly the only operating system that matters anyway. Windows isn’t really that relevant any more just because of the increasing utility of online applications like Google Docs, which competes with Microsoft Office. Vista could be perfect and it still wouldn’t matter. The fact that it is flawed only makes the situation worse.

Sedan jag skaffade en ny dator med Vista i februari 2007 har jag säkert lagt ner åtta arbetsdagar på att få det usla systemet att fungera. Det enda positiva jag har att säga om Vista är att Microsoft trots allt har bra supporttekniker i Sverige. Jag har till och med funderat på att gå över till Mac – en tanke som aldrig tidigare slagit mig.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

4 comments on “Vista kommer att knäcka Microsoft

 1. Samtidigt som Ubuntu ökar stadigt…2008 kommer att bli Linux år…

  Datorer såsom Asus EEE är nog en av anledningar men också att Vista suger…HÅRT

 2. Christian apr 26, 2008

  Jag kan inte förstå vrf ni klagar på vista?. Jag har Vista på min dator. Funkar hur jävla bra som helst. aldrig haft problem med det.
  Det segar inte. tycker fan det är snabbare än Xp:n.
  Det är snyggare. Lättare och säkrare. och det sitter ni och klagar på?. Men om ni är så jävla duktiga och klagar och har er. vrf inte göra ett eget OS då ?. Har ni nånsin tänkt på att man måste ladda ner ett program vilket jag inte direkt kmr ihåg just nu. men iaf. Programet söker genom datorn och kollar om din dator klarar av Vista. Och isånafall vilket vista som passar just din dator bäst. Det är inte bara installera vista på mormors gammla 95 och se glad ut. dagens teknik kräver mer. det är bara acceptera. lär er nångång. trött jag blir på folk som sitter och klagar på allt med vista och allt sånt. men dom kani nte säga vad felet är?. lr när andra folk sitter med Vista och inte har nått problem alls. såsom jag då. köp en bättre dator är skyll er själva för ni gick & köpte er ett Vista OS.

 3. Urban Lindstedt apr 29, 2008

  Vista var förinstallerat på min dator när jag köpte den. Jag kunde under ett halvår inte plugga in någonting via USB-porten. Vista är snyggt men det har bara givit mig bekymmer hittills. Jag har rätt att klaga.

 4. jag övergav pc och vista efter att alla program i adobe creative suit helt utan anledning kunde sluta fungera och därmed ödelägga nedlagt arbete. visst, om man bara surfar kanske vista funkar, annars är det tyvärr kasst. gick inte heller att nedgradera till xp. surt sa räven.