Hem » RSS-annonsering växer

RSS-flöden, som gör det möjligt att prenumerera på uppdateringar av bloggar och andra webbsajter, håller på att växa till sig till en egen reklamkanal. Amerikanska Gawker Media som kontrollerar en rad populära bloggar rapporterar att intäkterna av rss-annonser växt med 300 procent under Q1 2008 i jämförelse med samma period förra året. Gawker media får mellan 24 och 30 kronor per tusen visningar för annonser i rss-flöden.

– RSS har blivit en del i intäktsmixen för publicister, säger Chris Batty, försäljningschef på Gawker Media till ClickZ.

Ett problem med rss-annonsering är att rss-flöden inte klarar av de vanliga reklamformaten som Flash, IFrames och Javaskript.

Relaterade avsnitt

6 thoughts on “RSS-annonsering växer

  1. Simply want to say your article is stunning. The clearness in your post is simply impressive and i can take for granted you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your rss feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the delightful work.

    ONLINE SWEEPSTAKES

  2. RSS Feeds is really helpful in advertising your website, I just hope they can have it in other formats like flash.

Comments are closed.