Blogga lugnt med WordPress

2008-09-12

Jag har bloggat med WordPress.org sedan i november 2004. Under åren har jag laddat ner och upp uppdateringar, fixat med tilläggsprogram, meckat med kod och mallar, svettats över databasfel. Tidiga kvällstimmar har slutat med gryniga ögon i vargtimmen. Jag har säkert lagt månader på detta fantastiska webbverktyg och rynkat på näsan åt de okunniga som använt sig av enkla webbaserade bloggtjänster som Blogger.

Frågan är om jag gjort rätt? Efter att testat WordPress helt webbaserade tjänst på WordPress.com så undrar jag om jag inte slösat bort min tid med deras serverbaserade bloggverktyg. Faktum är att WordPress webbaserade gratis webbverktyg är riktigt bra, med nästan samma funktionalitet som den serverbaserade, men helt utan allt krångel som ett eget webbhotell kan ge dig.

Om jag skulle börjat blogga idag hade jag utan tvekan valt den enklaste webbaserade vägen.

2 comments on “Blogga lugnt med WordPress

  1. Jag känner igen mig väldigt mycket i din beskrivning. WordPress på eget hotell ger full flexibilitet. Men är det verkligen nödvändigt? För mig är svaret nej. Dessutom slipper jag det eviga patchandet. Blogger ger mig tillräckligt stor flexibilitet med minimal arbetsinsats.

  2. Samtidigt är det ju så himla kul att trixa… fast det har varit väldigt många releaser på sistone.