Tillbaka till XP

2008-09-12

I början av året gjorde jag misstaget att köpa en ny stationär dator med Windows Vista som operativsystem. Efter tio sorger och dagar bortkastade på datorfix har jag installerat Windows XP på min nya dator. Helt plötsligt har jag en fungerande dator igen.

Vista har lågt räknat kostat mig 30 000 kronor i förlorad arbetstid. Jag köpte en extra kraftfull dator som Vista gjorde till sirap. Jag har kämpat med saker som att ladda upp bilder från min nya kamera eller plugga i extra hårddiskar. Jag var övertygad om att min Mousetrapper var trasig, när det bara var Vista som spelade mig ett spratt. Jag har strippat operativsystemet på allt som tar kraft bara för att kunna surfa och skriva texter.

Jag har funderat på att byta till Mac och till Linux, men istället jag valde istället att installera Xp från min gamla dator. Må Vista kosta Microsoft miljarder i förlorade affärer.

One comment on “Tillbaka till XP

  1. Jag har använt xp, OS X och Ubuntu. Så länge man arbetar på datorn och inte vill spela så är både OS X och Ubuntu överlägset XP.

    Framförallt med tiden. När XP har varit installerat en tid så segar datorn ner och du måste göra en ominstallation…ytterligare förlorad arbetstid…

    Nej jag rekommenderar verkligen Ubuntu eller OS X.

    Med ubuntu kan du få problem om du mixtrar mycket. Vill du jobba med video så saknas det programvara.