Från journalist till e-handlare

2008-11-20

Miguru.se - butiken för allt inom yoga och meditation

Efter att som journalist ha bevakat e-handel i åtta år, startat nyhetsbrevet E-handelstrender och haft flera uppdrag som e-handelskonsult så tyckte jag att det var dags att starta en egen nätbutik.

Miguru säljer alla typer av yoga- och meditationsprodukter. Det handlar om allt från yogamattor, meditationskuddar, yogaböcker, rökelser, meditationsmusik och så vidare. I startskedet har jag nästan 500 olika produkter och tanken är att jag ska leta efter intressanta produkter i Indien nästa vecka.

Yoga har blivit en allt viktigare del av min vardag. Jag växlar mellan ashtangayoga, hathayoga och kundaliniyoga. Därför blev jag så nöjd när jag i somras kom på att jag skulle börja sälja yogaprylar på nätet.

Martin Roos har gjort formen som är tänkt att attrahera en i huvudsakligen kvinnlig målgrupp. Det flesta yogautövarna är kvinnor. En bärande idé på sajten är att skapa förtroende hos besökaren genom tydliga kontaktuppgifter och att verkligen berätta om vilka vi är som ligger bakom butiken. Därför är bilderna på mig och min fru viktiga på sidan om oss.

Plattformen är E-kvist ger väldigt mycket plattform för pengarna. Jag har inte fått slutfakturan ännu men jag återkommer om priset när jag vet. Att plattformen skulle ha hög synlighet i sökmotorerna var ett viktigt krav när jag skannade av marknaden.

Jag har också lagt upp en blogg där jag tänker skriva om yoga för att attrahera besökare. Eftersom plattformen är byggd i asp var jag tvungen att välja bloggverktyget Socialtext som också är byggd i asp. Formen till bloggen är inte implementerad ännu.

Stjärndistribution sköter logistiken och kundtjänsten. Själv tänkte jag koncentrera mig på att förbättra plattformen, hitta bra produkter och marknadsföra butiken.

Jag tar tacksam emot synpunkter på butiken. Sprid gärna adressen om ni har vänner som håller på med yoga eller meditation.

Kommentarerna är stängda