Hem » Nu ömsar Sunetkatalogen skinn

Nu ömsar Sunetkatalogen skinn

Infoo efter redesign

Ny modern form på Infoo ska förhoppningsvis ge ett skjuts i direkttrafiken.

Nu blir KTHNOC Webbkatalogen, den tidigare Sunetkatalogen, Infoo också till formen. För några veckor sedan styrde vi om den gamla krångliga KTHNOC-adressen till den lite snärtigare Infoo.se. Och på onsdagen smög vi ut den nya formen. Vi valde att utgå ifrån logga fem som också fick flest röster när jag testade flera förslag på denna blogg i slutet av oktober.

Vi kände att det var viktigt att få ut den nya formen snabbt innan jag åker till Indien på lördag. Vi kommer att justera formen som tagits fram av Martin Roos i vår igen när vi rullar ut flera nya produkter. Men vi tar tacksamt emot både ris och ros om den nya formen.

Vi har också anlitat it-bibliotekarien nummer ett i Sverige Lars Iselid, som också driver den legendariska bloggen Internetbrus, för att ta fram nya kategorier för att göra Infoo mer användarvänligt. Jag vet inte riktigt när vi hinner arbeta in de nya kategorierna. Förhoppningsvis i januari.

Sedan en tid snurrar sajten med sponsrade länkar, vilket redan ger en del intäkter. Vi har också lagt en del affiliatelänkar i katalogen, men det har inte givit några nämnvärda intäkter men en del protester från användare. Mycket talar för att vi tar bort affiliatelänkarna, men kör vidare med de sponsrade länkarna.

Om ni inte redan ligger på Infoo så är det dags att gå in och anmäla er snarast.

Den gamla Sunetkatalogen

Så här såg Sunetkatalogen ut tills onsdag eftermiddag.

Relaterade avsnitt

15 thoughts on “Nu ömsar Sunetkatalogen skinn

 1. Synd att kth katalogen går i graven, milda kommersialiseringen kommer att bli dödsstöten för det som återstår, man skulle ha tänkt på detta för typ tio år sedan, idag är marknaden extremt mättad med alla “kataloger” som skall blåsa annonsörerna på en massa stålar grundade på friserade ord som unika träffar, hits, exponeringar, projiceringar m.m.
  De flesta kataloger efterliknar dessutom en Walt Disney film med allt blippande och bluppande i de s.k “pluggarna” för att hinna med flera annonsintäkter med centimeteryta på rutorna.
  Lycka Till !

 2. Ser snyggt ut. Fastän jag själv driver en webbkatalog är jag ofta inne och kikar på er! 🙂

  En sak som jag saknar är att länkarna till hemsidor inte öppnas i ett nytt fönster. Det gör att man ibland själv får söka upp er sida igen.
  Visst har jag också sådana länkar på Sverigesurfen.com men försöker ändå ha de flesta i nya fönster.
  En annan ska jag inte förstår är varför ni inte har någon pagerank a´la Google?
  Själv har vi Pagerank 5 men har säkert inte tillnärmelsevis så många besökare som er.

  Sedan skulle jag gärna veta vad en “Sponsrad länk” kostar?
  Själv tar jag 100 kr i en engångskostnad exkl. moms
  Då får man även lägga in en logga och sin adress- och telefoninformation i “Annonsen”

  I vilket fall:
  “Keep up the good work”!
  Mvh
  Carl Stridsberg
  http://www.sverigesurfen.com
  http://www.hittaupplevelse.se

 3. @Christos:Vi har inte tänkt att snurra bort annonsörer med massa jumbomubo som de inte förstår. Vi tänker leverar affärsnytta för de som vill betala och det ska alltid finnas ett bra gratisalternativ. Nått Walt Disney har vi inte heller tänkt oss.
  @Carl Stridsberg:
  Vi ska fundera på detta om att länkarna ska öppnas i ett nytt fönster. Jag har inte tänkt på det tidigare.

  Att vi inte har någon officiell pagerank just nu beror på att vi nyligen bytte domän. Sedan dess har inte den officiella pageranken uppdaterats. Vi räknar med att ganska snabbt återvinna den pagerank vi hade (7) innan vi bytte domän.
  Kostnaden för sponsrade länkar vet jag inte då priset tas fram genom ett auktionsförfarande hos Eniro. Sedan delar Enior och vi på intäkterna.

 4. Tack för ditt svar Urban!

  Jo, 7 låter ju mer logiskt! 🙂

  När jag ändå har dig på “tråden” här: Vill du att jag ska lägga in en länk till infoo och Uppkopplat på Sverigesurfen.com? Det blir i så fall någonstans på “Data & IT-sidorna..
  Mvh
  Carl Stridsberg

 5. Mailet jag skickade studsade tillbaka. Här följer ändringen:

  “Jag vet inte hur mycket text som får plats, men skulle vilja ändra texten till följande:

  Svensk Posthistoria med över 7000 bilder, Svenska lyxtelegram, Liatorp Hembygdshistoria, STF Svenska Turistföreningens medlemskort mm. mm.

  Vänligen”

 6. Hej,

  Jag undrar hur man gör för att uppdatera sidan hos er.
  Har flera nyheter på vår webbshop som vi vill få sökbara.

  Mvh
  Maud
  Alma House

 7. Om tanken är att infoo.se skall stå för något vederhäftigt med integritet måste man tänka i andra banor än de kommersiella siterna där den som skriker högst syns mest. Jag skulle hellre se att ni behåller strukturen hos ett uppslagsverk istället för att bli ett annonsblad. Som det är nu så öppnar ni för att den som söker efter ordet “apa” först hamnar hos “Gorilla” och “Babian” vilka har tillräckliga resurser för att klämma sig in och synas i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Comments are closed.