Service framtiden inom e-handel

2009-03-02

Det finns en webbutik som gjort mitt liv betydligt enklare. Genom att prenumerera på bröd plus frukt- och grönsakslådor från Ekolådan sparar jag timmar varje vecka till roligare saker än att släpa hem potatis och mjölk till hushållet med tre törstiga och hungriga söner.

Många e-handlare skulle vinna en del på att se sina butiker som tjänster istället för butiker. Frågan är snarare vilka problem löser min e-butik än vilka varor ska vi sälja? Hittills har e-handlare främst konkurrerat med priset. Det går att konkurrera med service också. Hur skulle annars Dustin, som sällan är billigast på en vara, kunnat bli en av de största butikerna på nätet? Kunder vet säkert och värderar att Dustin levererar på utsatt tid. Är kunden osäker på vilken router han ska köpa går det alltid att prata med kundtjänst. På något sätt känns det också roligare att konkurrera med service istället för pris.

Kommentarerna är stängda