Daytona om att byta glasögon

2009-03-03

Att mellan varven  byta perspektiv och lära sig av folk från andra branscher eller avdelningar är alltid nyttigt. Ramus Sellberg på Daytona skriver intressant om vad andra kan lära sig av e-handlare.

Att byta kontext kan vara en nyttig kreativ övning. Man kan exempelvis betrakta en supportsajt med e-handelsglasögon. Onlinebutiker har efter år av förfinande blivit experter på att maximera intäkt och marginal genom rekommendationer, recensioner, betygssystem, topplistor och liknande cross- och upsellmekanismer. Genom att applicera samma mekanismer för att “sälja” mer och relevantare hjälp och fler tilläggsprodukter i sin supporttjänst kan man få gladare kunder (och en mindre räkning från callcentret). “Den som laddade ner den här manualen tittade också på…”

Kommentarerna är stängda