Du är så stor du vill vara

2009-05-19

På nätet går det att vara större än man egentligen är. Historikern Helene Lööf som specialiserat sig på högerextrema grupper pratar om ”en man och hans hund” för att sammanfatta alla små extremgrupper som frodas på nätet. Mer korrekt vore en man, hans hund och en hemsida. Det behövs egentligen inte mer än en förvirrad man, en halvtaskig hemsida med martyrsånger och lite enkelt pr-arbete mot kvällstidningar och ett nytt Al-Qaida har sett dagens ljus. Detta är den negativa sidan av internet.

Det positiva är att en seriös organisation eller en seriös enmans- företagare med kunskap om hur webben och internetmarknadsföring fungerar kan göra ett större intryck på nätet än ett storföretag som inte förstår sig på webben.

Vad som behövs är en väl utformad hemsida som är positionerad i sökmotorerna, en optimerad Adwords-kampanj, ett väl formulerat nyhetsbrev, lite smarta pressmeddelanden och kanske en livaktig blogg tillsammans med ett skarpt twitter-flöde och ingen kommer att tvivla på din existens eller seriositet.

Du behöver inte ens någon hund. Vad väntar du på?

One comment on “Du är så stor du vill vara

 1. Jag var bara tvungen att kommentera detta inlägg också!

  Gillar verkligen din hemsida, du tar upp så mycket som jag gillar att läsa om.

  Inspirerande inlägg, då jag faktiskt driver en seriös organisation (välgörenhetsprojekt).

  Nej nu ska jag läsa vidare på din blogg.

  //Patrik
  -Hundratusen och ett år