Hem » Webbredaktörens bästa vän

Webbredaktörens bästa vän

Nu släpper mitt förlag No Digit Media Sveriges första handbok för webbredaktörer – Webbredaktörens handbok av Fredrik Wackå. Det är en på många sätt underskattad yrkesgrupp som nu får sin egen handbok, som på ett positivt sätt visar hur viktig webbredaktören är för en framgångsrik närvaro på webben och intranät.

WebbredaktörensHandbok

Jag kan ärligt säga att Webbredaktörens handbok är en av de bästa böcker om internet på svenska som jag läst. Även om den är direkt riktad till webbredaktörer så är den intressant för alla som arbetar med webben.

Författaren Fredrik Wackå, som har utbildat över 2 000 webbredaktörer under åren, kan ämnet utan och innan. Som gammal journalist skriver han lättfattligt med massor av bra exempel som gör rätt avancerade resonemang lätta att ta till sig.

Redaktörskap på webb och intranät handlar om hantverket bakom enstaka formuleringar, hur man säkerställer att innehållet går att hitta och använda på rätt sätt, om att utvärdera ifall målen med sidorna uppnås och mycket mer, enligt Wackå.

Att vara webbredaktör är idag en mycket vanlig funktion i svenskt arbetsliv. Relativt få är redaktörer på heltid men alla större organisationer har webb- och intranätgrupper som tillsammans arbetar med innehållet. Redaktörsgrupper på 20-30 personer och fler är vanligt i exempelvis kommuner. Likadant är det i företag, framförallt för intranäten. Ju bättre förutsättningar de får för sitt uppdrag, desto större nytta kommer de att skapa för kunder, leverantörer, medborgare och inte minst företagen och organisationerna själva. Förhoppningen är att Webbredaktörens handbok kan bidra till det.

Webbredaktörens handbok ger de konkreta råden för att lyckas med texter på nätet. Men ett redaktörskap innebär mer än att skriva texter. Boken lär dig att formulera en effektiv strategi för innehåll, få tipsen som ger framgång i webbens sökmotorer och med sociala medier. Förstå hur du utvärderar resultatet av ditt innehåll. Handboken ger dig stöd för hela redaktörskapet. Bli en redaktör som gör rätt saker och värdesätts för det.

Webbredaktörens handbok – Skapa värdefullt innehåll för webb och intranät
Författare: Fredrik Wackå
ISBN 978-91-976062-2-6
Förlag: No Digit Media

Boken finns att köpa hos Bokus, Cdon, E-handelstrender.se, Adlibris och andra välsorterade bokhandlare. Den kommer att finnas hos Adlibris, men de har sega rutiner för att få upp nya böcker i butiken.

Relaterade avsnitt

2 thoughts on “Webbredaktörens bästa vän

Comments are closed.