Vi säkrar upp med fler betalsätt

2009-06-09

När jag skaffade en riktig e-handelslösning för att sälja nyhetsbrevet E-handelstrender och mitt förlags böcker så struntade jag i mitt eget råd att erbjuda kunderna flera betallösningar. Eftersom jag i princip bara har företagskunder tyckte jag att Kreditors fakturalösning var fullt tillräckligt.

Problemet är bara att Kreditor har nekat kredit till en handfull av mina kunder. Kreditor har varit hjälpsamma med att reda ut problemen, men likväl nekas intresserade kunder att köpa. Det andra problemet är att när ett stort företag använder fakturabetalningen så listas ett stort antal adresser som kunden måste gå igenom innan de kan lägga beställning. Detta är knappast kundvänligt. Kreditors betallösning är främst anpassat till privatkunder.

I desperation skickade jag ett mejl till min e-handelsleverantör Askås i lördags där jag undrade vad det skulle kosta att implementera kortbetalning. Svaret kom på söndagen att Payson inte tog ut några fasta månadsavgifter eller startkostnader. Jag registrerade samma dag hos Payson och när jag kom till kontoret på måndagen hade Askås redan implementerat både kortbetalning och direktbetalning via bank. Kostnaden per order blir till och något lägre än hos Kreditor.

Jag har mejlat alla kunder som inte lyckats beställa. Nyhetsbrevsprenumeranterna har fått en manuell faktura och bokbeställarna har fått fri frakt om de gör om sin beställning och betalar med kort.

Lärdomen av hela historien är att jag i framtiden ska ta mina egna råd på allvar. Dessutom ska jag sluta snacka skit om kortbetalning. Det behövs både faktura, kort och direktbetalning via internetbank för fungerande nätaffärer.

Tillägg
Kreditor har nu tagit fram en särskild lösning för E-handelstrender där kraven på kunderna lättas medan jag tar över kreditrisken. En utmärkt lösning eftersom min stora produkt är ett digitalt nyhetsbrev där jag lätt kan stänga av en dålig betalare.

One comment on “Vi säkrar upp med fler betalsätt

  1. Vi gjorde likadant och tog in Payson som leverantör för de kunder som blivit nekade faktura eller delbetalning. Går även att skicka “begär pengar” så slipper kunden leta. Vi använder dock Sveawebpay som faktura och delbetalningsleverantör vilka vi tycker är superbra och mycket bättre i pris än Kreditor.